Leerervaringen

Maart 2022 – Juli 2022

Reis naar Thailand, Cambodia, Vietnam, Indonesië en Singapore

Na mijn eerste reiservaring (vijf jaar hiervoor) smaakte het uiteraard naar meer. Daarom ging ik met één van mijn beste vrienden op pad om heel Thailand voor twee maanden af te reizen. Na twee fantastische maanden samen gereisd te hebben besloot ik op mij zelf nog langer door te reizen. Thailand werd op deze manier verlengd naar twee weken Cambodia, waarop ik daarna mijzelf snel overtuigd kreeg ook één maand naar Vietnam te gaan. Vanuit het magische Vietnam besloot ik nog één maand in Indonesië te spenderen en besloot ik onder het mom van ‘Je bent er nu toch’ ook zes dagen in Singapore te verblijven. Mijn reis van uiteindelijk 4,5 maand, heeft mij veel geleerd over de verschillende culturen, prachtige plekken laten zien, intense geluksmomenten opgeleverd en nog veel meer. Ik ben er van overtuigd dat ik in deze 4,5 maand op een leukere manier meer geleerd hebt, dan ik dat ooit op een andere manier had kunnen doen.

Oktober 2020

Winnaar Sustainable Campus Challenge

Tijdens mijn minor kregen de studenten de mogelijkheid mee te doen aan de Sustainable Campus Challenge, waar 130 studenten van ROC Midden Nederland, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht zich bij aansloten. In één week tijd hebben de studenten kennis met elkaar gemaakt, werden zij onderverdeeld in een van de vier thema’s en moesten zij in groepen van circa. vier personen werken aan het thema duurzaamheid. Mijn teams idee om van koffiedik, koffiebekers te gaan maken mocht ik uiteindelijk pitchen bij ons thema, waarbij twee van de acht groepen doorgingen. Vervolgens mocht ik het pitchen in de halve finale, waarbij van elk thema de beste door ging. Tenslotte mocht ik in een live-uitzending pitchen in de finale, waarbij ons idee met meer dan 30% van de stemmen als winnaar werd verkozen.

Februari 2017 – April 2017

Reis naar Nieuw-Zeeland

In het einde van de winter en het begin van de lente van 2017 ben ik naar Nieuw-Zeeland afgereisd. In deze reis heb ik beide eilanden bezocht en reisde ik rond door middel van ‘liften’. Naast de mooiste ervaring die ik ooit heb meegemaakt en tientallen verhalen die ik graag na vertel, zorgde deze reis bij mij voor zelfstandigheid en het omgaan met tegenslagen. Zo overkwam het mij dat ik op één dag mijn jas verloor, mijn mobiel kapot ging en ik in de kou moest wachten op een lift zonder contact te kunnen leggen met vrienden en/of familie. Mede door deze tegenslagen ben ik een krachtigere versie van mijzelf geworden.